ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські пластуни проведуть всеукраїнські змагання з пішого туризму

|

25-27 вересня відбудеться традиційний пластовий змаг з мандрівництва «Осінній Рейд». Пластуни й пластунки з усієї України мандруватимуть два дні по теренах Львівщини. Стартують змагання у суботу, о 8.00 з міста Жовква Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили в Національність скаутській організації України.

пластуни

Змагання передбачають не лише вміння швидко та витривало долати відстані й орієнтуватись за картою – «Осінній Рейд» несе також і краєзнавчий, патріотичний мотив. Щороку організатори заходу намагаються підібрати маршрут, багатий на національні пам’ятки, щоб учасники (здебільшого діти 11-17 років) краще пізнали історію рідного краю. Це і стародавні галицькі храми, і криївки повстанців, і садиби видатних громадських діячів України.

На старті команді дається карта з численними точками та зображеннями «чек-поінтів», біля яких пластуни мають зробити фото. Фіксується не лише кількість взятих «чек-поінтів», а й година прибуття, виконання завдань на деяких точках, а також написання творчого звіту по завершенні акції.

Команди змагаються в п’яти категоріях: хлопці 14-, хлопці 18-, дівчата 14-, дівчата 18-, хлопці-дівчата 18+. На місце старту учасники починають прибувати ще у п’ятницю ввечері, аби зранку наступного дня зі свіжими силами рушити шляхами Львівщини. У суботу ввечері кожна команда має прибути на проміжний фініш – місце, де усі фіксують результати першого дня, вечеряють та ночують. Ранок неділі знову починається свистком, що означає старт другого мандрівного дня.

Загалом «Осінній Рейд» – не лише можливість помандрувати, доки ще тепло – це і нагода побачити старих та нових друзів, шанс перевірити себе на фізичну вправність та витривалість.

Програма заходу:

26 вересня, 8:00 – урочисте відкриття змагу в м. Жовква Львівської обл.

26 вересня, 17:00 –відкриття проміжного фінішу в с. Желдець, Жовківського р-ну Львівської обл.

27 вересня, 8:00 – старт другого мандрівного дня

27 вересня, з 15:00 – фініш у м. Кам’янка-Бузька Львівської обл.

Фото: doba.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *