ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства з «тіньовою» землею не отримають державне фінансування

|

Усі державні підприємства, котрі мають «тіньову» землю, не отримають з бюджету жодних коштів. Про це пише Ур’ядовий портал, передає кореспондент Львівського порталу.

tinova zemlia

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «допомогти знайти землі, які знаходяться в тіньовому обороті». Про це він заявив сьогодні, 23 вересня, на виїзному засіданні Уряду в Полтаві.

Під час засідання Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк повідомив, що в Україні тіньовий оборот землі  – близько 1-1,5 мільйона гектарів. На його думку, це майже вся земля, що є власністю держпідприємств.

«Усе, що в державних підприємствах – все в тіні», – заявив максим Мартинюк.

За його словами, через таку ситуацію держава отримує збитки на 2 мільярди гривень.

Арсеній Яценюк підкреслив, що крім цих збитків держава втрачає і через несплачені податки, тіньові робочі місця.

«Ці землі обробляються, а ні територіальна громада, ні державний бюджет нічого не отримують», – переконаний Прем’єр.

Зокрема, на засіданні Уряду йшлося про землі, які належать Академії аграрних наук. За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка  Академія не виконала доручення щодо інвентаризації землі і «навіть не відповіла».

Глава Уряду підкреслив, що в наступний державний бюджет фінансування академій може бути включено тільки в одному випадку: «виводите з тіньового обороту землю, активи, які вам належать, в тому числі і нерухомість – і це буде чесно і справедливо».

«Ми не можемо забирати у пенсіонера, лікаря і вчителя, віддавати на фінансування організацій, які мають тіньовий оборот, які мають тіньові доходи і які ще хочуть грошей з Державного бюджету. Це несправедливо і цього більше не буде», – підкреслив він і дав відповідне доручення Міністерству фінансів.

Арсеній Яценюк запевнив, що якщо керівники підприємств не можуть вивести землю та робочі місця з «тіні», то їм в цьому допоможуть правоохоронні органи.

«Легалізують доходи – отримають допомогу. Не легалізують доходи – ми легалізуємо їх з допомогою правоохоронної системи, і фінансування з бюджету вони не отримають», – наголосив Арсеній Яценюк.

Фото: capital.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *