ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митці розмалювали військові ящики з-під боєприпасів

|

У Львові незабаром проведуть доброчинний аукціон «Мистецтво допомоги».  Його організували для підтримки стоматологічного проекту «САНАЦІЯ» на Яворівському полігоні, що спрямований на безкоштовне надання стоматологічних послуг бійцям АТО. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

d7620bb00181c4c059901361025aca9212cdc5ae

Як розповіли організатори, лотами аукціону стали різні за розміром військові ящики з-під боєприпасів, розмальовані львівськими художниками. «Руки майстрів перетворили строгі військові предмети у витвори мистецтва, які можуть стати прикрасою чи  ужитковою річчю у будь-якій оселі. Звідси і назва проекту «МИСТЕЦТВО ДОПОМОГИ». Усі ящики розмальовувалися спеціально для аукціону. Лоти передають настрій та стиль художників тому є унікальними і не мають повторів. Ідею аукціону започаткували звичайні діти, які розфарбовували ящики з-під набоїв у одній з майстерень в Колегіумі мистецтв в Опішному, – пояснили вони.

У проекті взяли участь найвідоміші львівські митці: Роксолани Шафран, Іванки Войтович, Остапа Лозинського, Оленки Онуфрів, Олександра Войтовича, Романа Зілінька, Лесі Квик, Лілі Квасниці, Мар’яни Винар, Христини Скіри, Тараса Кеба, Оксани Андрущенко, Тараса Беняха, Мар’яни Мотики, Ярослави Мотики, Наталки Бартків, Лева Скопа, Михайла Скопа, Анни Білоус, Еліни Білоус, Евеліни Тринцолин, Наталки Шинкаренко, Насті Шинкаренко, Вікторії Гранкіної, Романа Оробця, львівської майстерні іграшок «Зробив тато».

Аукціон проведуть 13 жовтня у ресторані імпровізацій «Грушевський».

Довідка:

Проект «САНАЦІЯ» започаткований небайдужими лікарями стоматологами за підтримки Асоціації стоматологів України та Міністерства оброни України на допомогу лікарям стоматологам на полігонах у санації та лікуванні проблем ротової порожнини в мобілізованих. На сьогодні проект поширився практично на всі полігони України.

Проект не є комерційним та тримається  виключно на  ентузіазмі лікарів, медичних працівників та небайдужих громадян.

Фото: ridna.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *