ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконний видобуток гравію «обійшовся» чоловікам у 200 тисяч

|

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУ МВС у Львівській області викрили групу зловмисників, які незаконно видобували гравій – корисну копалину загальнодержавного значення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

гравій

Четверо мешканців Старосамбірського району, не маючи жодних дозвільних документів, організували у заплавах та руслах річки Стрв’яж видобуток піщано-гравійної суміші. В подальшому її реалізовували у  вигляді будівельного матеріалу фізичним та юридичним особам регіону.

Зловмисників було затримано безпосередньо під час скоєння протиправного діяння. У них вилучено екскаватор Zeppeline та  вантажні автомобілі марок «КАМАЗ» і «УРАЛ». Встановлено також місцезнаходження перевалочного майданчика, де проводилось часткове складування добутої  піщано-гравійної суміші.

гравій1

Оскільки видобуток у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством, шкода, завдана зловмисниками, оцінена Державною екологічною інспекцією у Львівській області в розмірі понад 200 тисяч гривень. На вилучені транспортні засоби судом накладено арешт.

Слідче управління обласної міліції в межах досудового розслідування повідомило усім порушникам про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч.2 ст.239-2 (незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах) та ч.2,3,4 ст.240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр). Найсуворіша санкція за скоєння зазначених злочинів – позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Крім того під час затримання організатор видобутку вчинив опір працівникам міліції. Його дії додатково кваліфіковано за ч.2 ст.342 КК України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *