ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни пікетують проти забудови у парку «Знесіння»

|

Сьогодні, 15 вересня, перед засіданням Апеляційного господарського суду міста Львова щодо забудови території у парку «Знесіння» відбувся пікет. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

DSC_7601

Львів’яни, котрі проживають поблизу парку, запевняють, що будівельна компанія «Архібуд» планує побудувати у парку «Знесіння» житловий квартал, хоча на папері маскує його під рекреаційно-готельний комплекс. Мешканці вважають, що в парку взагалі не можна нічого будувати.

«Цей парк знаходиться під потрійним захистом : Природоохоронного фонду України, ЮНЕСКО та історико – культурного заповідника Львова. А забудовник хоче забрати 3 гектари парку під забудову», – розповів мешканець припаркової зони Михайло Сухай.

DSC_7612

Як запевняють організатори пікету, Львівська міська рада визнала, що земля парку була віддана в оренду помилково, і що після завершення строку оренди у 2017 році земля парку «Знесіння» надалі не буде надаватися в оренду.

«Львівська міська рада не може скасувати свого рішення, це може зробити тільки суд. Ми виграли позов у Галицькому адміністративному суді, але згодом виявилося, що це була не його юрисдикція, тому справа слухалася в Господарському суді. Господарський суд вирішив, що не порушені права ні парку, ні влади міста. Нас «футболили» між судами. Цей процес триває вже вісім років. Нам важко боротися з опонентом, але ми віримо у перемогу», – сказав Михайло Сухай.

DSC_7621

Наразі на ділянці, про яку слухатиметься справа в суді, нічого немає, окрім розвалин. Оскільки мешканці постійно охороняють ділянку, а строк оренди землі закінчується у 2017 році, цілком сумнівно, що забудовник встигне щось побудувати.

Представник компанії – забудовника від коментарів відмовився, посилаючись на відсутність часу перед засіданням суду.

Фото: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *