ОСТАННІ НОВИНИ

«Прокурорський» будинок на Стуса будують на законних підставах - «Інтергал-Буд»

|

Будівельна фірма «Інтергал-Буд», яка зводить будинок по вулиці Стуса надала Львівському порталу свою точку зору стосовно конфлікту, який виник навколо будівництва. Як відомо, нещодавно ГО «Автономний опір» звинуватила забудовника в тому, що він веде будівництво у парковій зоні, при цьому забетонувавши джерело, з я кого місцеві мешканці брали воду.

інтергал

Своєю чергою в «Інтергал-Буді» заявляють, що будівництво ведеться на законних підставах, підприємство отримало всі необхідні дозволи та погодження для спорудження будинку. Що ж стосується природних джерел, то забудовник має намір зберегти їх існування, належним чином ублагородивши.

Лист «Інтергал-Буду» подаємо в повному об’ємі:

«27.06.2013 року Львівська міська рада прийняла ухвалу №2523, відповідно до якої погоджено місце розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0, 1072 га. на вул. В. Стуса (біля будинку №12) у постійне користування для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови за функцією використання – землі житлової забудови.

ДП «Центр державного земельного кадастру» виготовлення проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Львів, вул. Стуса (біля будинку №12) та погоджено у встановленому законом порядку, в тому числі погоджено межі із суміжними землекористувачами.

24.10.2013 року Львівська міська рада винесла ухвалу №2764, про затвердження прокуратурі Львівської області проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Львів, вул. Стуса (біля будинку №12) та надання земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

21.11.2013 року Реєстраційна служба Львівського міського управління юстиції прийняла рішення про державну реєстрацію права користування земельною ділянкою площею 0, 1072 га. на вул. В.Стуса (біля будинку №12) за прокуратурою Львівської області, що підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права №13164059 від 21.11.2013 р.

Відповідно до Кадастрового плану земельної ділянки площею 0, 1072 га. по вул. В.Стуса (біля будинку №12) затвердженого начальником відділу Держземагенства у м. Львові Львівської області суміжними землями є землі житлової забудови міста, землі загального користування міста, землі землекористування гр.. Пришляк І.І, та землі землекористування ЛКП «Зелений Львів».

Межі земельної ділянки із вищевказаними землекористувачами погоджені, що засвідчується їх підписами відображеними у Акті встановлення і показ меж земельної ділянки.

Що ж стосується гр.. Малєєв Д.І. , Малєєв Є.І., Малєєв Л.І., які проживають по вул. В.Стуса, 10/1а і заявляють про порушення своїх прав на частину земельної ділянки, що передана у постійне користування прокуратурі Львівської області, то їхні права не можуть бути порушенні, оскільки у вищезазначених громадян не має жодних правовстановлюючих документів які б підтверджували право власності або право користування частиною земельної ділянки, що передана у постійне користування. Від так претензії гр.. Малєєв Д.І. , Малєєв Є.І., Малєєв Л.І. щодо порушення їх прав на земельну ділянку яка передана у постійне користування прокуратурі Львівської області є безпідставні.

Департамент містобудування Львівської міської ради 13.03.2015 року видав Наказ №381 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво прокуратурою Львівської області багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. В. Стусу (біля будинку №12) зі знесенням існуючих гаражів».

В подальшому розробивши відповідну проектну документацію та провівши відповідні експертизи, прокуратура Львівської області, звернувшись у Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, отримала Декларацію про початок виконання будівельних робіт №5-2949 від 09.04.2015 р.

ДП «Інтергал-Буд» ТОВ «Фірма «Інтергал» відповідно до укладеного з прокуратурою Львівської області договору інвестування №21/08 від 21 серпня 2013 року виступає в якості інвестора з інвестування проектних та ряд інших будівельно-монтажних і пусконалагоджувальних робіт по споруджені житлового багатоквартирного будинку по вул. В.Стуса у м. Львові.

Що ж стосується природних джерел які розташовані на земельній ділянці яка надана у постійне користування прокуратурі Львівської області, то інвестор (ДП «Інтергал-Буд» ТОВ «Фірма «Інтергал») зважаючи на їх занедбаний стан та непридатність їх використання має намір зберегти їх існування, належним чином ублагородити та забезпечити їх майбутнє природне функціонування.

Існуючий каналізаційний колектор, що проходить через земельну ділянку, відведену під будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом по вул. Стуса, (біля будинку №12) у м. Львові буде виведений з експлуатації, оскільки це передбачено проектом житлового будинку, проектом реконструкції вулиці Стуса та технічними умовами, виданими ЛМКП “Львівводоканал”.

Існуючий колектор буде виведений з експлуатації, оскільки новий колектор будується фірмою ОНУР яка здійснює ремонтні роботи по вул. Стуса».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *