ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє підлітків постраждали від струму на залізниці. Один помер, другий – в лікарні

|

У суботу, 5 вересня, о 23.50 на колії станції Шевченкове-Південне на Черкащині електричним струмом травмовано 15-річних підлітків, які залізли на вантажний вагон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

залізниця

Хлопці перебували на залізничній колії разом з іншими однолітками. Вони залізли за вантажний вагон – зерновоз, наблизилися на небезпечну відстань до контактної мережі та були травмовані електрострумом високої напруги. Один з підлітків помер, другого доставлено з опіками у лікарню.

Зазначимо, що згідно з Правилами безпеки громадян на залізничному транспорті України, забороняється залазити на дах вагонів; підніматися на опори електрифікованих ліній; торкатися до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори до рейки; наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів.

Нагадаємо, за інформацією управління охорони праці та промислової безпеки Укрзалізниці, у 2015 році внаслідок наближення до пристроїв електропостачання залізниць смертельно травмовано електрострумом 12 сторонніх осіб, серед них – дев’ять неповнолітніх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *