ОСТАННІ НОВИНИ

Американський історик розкаже львів’янам, як зрозуміти Донбас

|

Американський історик, провідний спеціаліст з історії СРСР і пострадянських країн Хіроакі Куромія представить львівському читачу книгу «Зрозуміти Донбас». Презентація відбудеться 13 вересня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі книгарні «Є».

є

Книга вийшла у видавництві  «Дух і літера». У ній про американський історик Хіроакі Куромія коротко, в популярній формі, описує основні події, які визначили культурну своєрідність Донбасу впродовж його кількасотрічної історії. Свіжий погляд на історію Донбасу дає змогу по-новому осмислити останні історичні події в цьому регіоні, аж до збройного конфлікту 2014-2015 років.

Довідка

Хіроакі Куромія — американський історик, провідний спеціаліст з історії СРСР і пострадянських країн. Випускник Токійського і Прінстонського університетів, професор Індіанського університету. Автор монографії “Свобода і терор у Донбасі: Українсько-російське прикордоння, 1870—1990-і роки” (1998; український переклад 2002), а також кількох інших монографій з історії СРСР часів Сталіна. У своїй новій книзі «Зрозуміти Донбас» Хіроакі Куромія доводить, що за багатьма історичними ознаками Донбас був і залишається істотно українською землею, і що теперішній збройний конфлікт на Донбасі не міг би виникнути, якби не був розпалений ззовні.

Фото: vk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *