ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти вимагають у суді звільнити голову фіскальної служби Львівщини

|

Правозахисники та громадські активісти подали до суду через кулуарне призначення Ігоря Кондро головним податківцем Львівщини. Про це Львівському порталу повідомив юрист «Громадського руху «Народний контроль»  Андрій Петришин.

юрист Андрій Петришин

“Я уже підготував судовий позов стосовно цього призначення до Окружного адміністративного суду Києва. Таку реакцію викликало те, що у нас далі продовжують паплюжити Закон, та вводити в оману суспільство. У позові прошу визнати протиправними дії голови ДФС України Романа Насірова щодо призначення, оголошення та проведення конкурсу за результатами якого відбулось незаконне призначення, і скасувати результати та звільнити Ігора Кондро із займаної посади”, — розповідає пан Петришин.

Правозахисник нагадує, як відбулося призначення податківця. Зокрема 29 липня ДФС У Львівській області, на власному сайті повідомила, що станом на 28 липня 2015 року, на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області, претендує та подало документи 16 осіб. А заслуховування кандидатів відбудеться 30 липня у приміщенні Львівської ОДА. Тобто через два дні, після того як усі кандидати подали пакети документів на проходження конкурсі. 30 липня відбувається слухання, затверджується акт конкурсної комісії. А вже 7 серпня Кондро оголошують як переможця  конкурсу.

Проте, згідно з законодавством, конкурс проводиться поетапно: публікація оголошення державного органу про проведення конкурсу в ЗМІ, прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до відповідного рівня посади, проведення іспиту та відбір кандидатів.

На переконання юриста «Громадського руху «Народний контроль» Андрія Петришина з трьох етапів, було дотримано лише один — конкурсанти подали документи. Та не зважаючи на порушення, Голова ДФС Роман Насіров лише на підставі результатів громадського заслуховування, видав наказ, та призначив головою ДФС У Львівській області, особу, яка не проходила конкурс, про який ідеться у нормативно правових актах.

Правозахисник зазначає, що такого поняття як громадське заслуховування в чинному законодавстві не передбачено, тому, у даному випадку відбулася підміна понять — замість відкритого конкурсу відбулося відкрите громадське слухання.

Крім того, Андрій Петришин переконаний, що є й моральні підстави щоб пан Кондро не очолювала державну структуру.

“Ігор Кондро працював на керівній посаді у період Революції Гідності, чим сприяв розвитку злочинної імперії Януковича, а саме на цей випадок поширюється норми Закону України “Про очищення влади”, а саме статті 2. Також за період його роботи в Залізничному районі, з вікна відділу податкової вистрибнула і розбилася 32-х річна жінка-підприємець Залізничного району, яка після своєї смерті залишила 2-х діток. Після інциденту зі смертю, була відкрита кримінальна справа, але, через кумівство Кондро з заступником генерального прокурора Махніцького, а потім Шокіна, Заліска про справу наказали забути”, — сказав пан Петришин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *