ОСТАННІ НОВИНИ

На проспекті Чорновола вирубають кілька десятків дерев

|

Проспект Чорновола у Львові озеленять і облаштують для велосипедистів та пішоходів. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

дерева

Як зазначили в прес-службі міськради, роботи з реконструкції проспекту Чорновола стартують завтра, 27 серпня. Для початку, на ділянці від вулиці Під Дубом до вулиці Липинського мають зрізати 24 дерева, 14 з яких – аварійні. Натомість обіцяють висадити низькорослі кущі та близько 32-36 нових дерев. Так проспект готуватимуть до ремонту тротуарів і прокладення велодоріжки.

Серед 24 дерев – 23 тополі та 1 липа. Як зазначають у міському департаменті розвитку, проблема тополь в тому, що вони дуже швидко старіють та трухлявіють, на цій ділянці вже є чимало пеньків, і у той же час дерева, які ще у досить непоганому стані, мають настільки розгалужену кореневу систему, що вона піднімає тротуар і заважає виконувати ремонтні роботи.

«Якщо залишити ці дерева і ремонтувати довкола них тротуар, то коріння під час робіт буде сильно пошкоджене, і після цього дерева довго не проживуть. Щоб не отримати в результаті сухі дерева посеред сухого тротуару, раціональніше зараз замінити тополі на дерева більш витривалих та довговічних видів. Наприклад, на платани», – відзначає працівник департаменту Олександр Шутюк.

Серед інших ідей щодо висадки – липи, зазначають у Шевченківській райадміністрації. Тут обіцяють: місто отримає відреконструйований просп. Чорновола до середини жовтня. Саме цей час є оптимальним для висадки нових дерев.

Фото: greensad.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *