ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль переселенців у Львові запрошує на цікаві дискусії, співи та танці

|

У Львові проведуть перший «Фестиваль переселенців та львів’ян», в якому візьмуть участь переселенці зі Сходу та Криму, а також місцеві мешканці. Проходитиме він з 1 по 13 вересня. Про це на прес-конференції повідомили організатори, інформує кореспондент Львівського порталу.

фестиваль

Як розповів співзасновник громадської ініціативи «Крим SOS» та кримськотатарського культурного центру «Кримський дім у Львові»  Алім Алієв,  задум влаштувати такий захід виник вже давно.

«Ідея зародилася ще півроку тому. Тоді говорилося про те, що мало займатися соціальними питаннями переселенців, треба ще й допомагати їм інтегруватися у середовище проживання», – пояснив він.

Алім Алієв додав, що фестиваль стане своєрідним експериментальним майданчиком для розмов і дискусій львів’ян те переселенців.

Як він розповів, стартує фестиваль із відкриття фотовиставки Вікторії Поліщук «Обличчя переселенців?». Далі гостей чекають цікаві майстер-класи з гончарного мистецтва кримськотатарського кераміста, виставка та воркшопи народно-прикладного та декоративного мистецтва, кулінарна майстерня, етнічні співи та танці, презентації ініціатив переселенців. У останній фестивальний день проведуть подіумну дискусію «Переселенці та львів’яни: від стереотипів до порозуміння».

Ще одна організатор, керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська наголосила на тому, що ця атракція має на меті досягнути порозуміння між громадою Львова та її новими членами зі Сходу та Криму.

«І хоча бюджет фестивалю не є великим – 120 тис. грн,  але, часом, малі кошти стають поштовхом до великих справ», – резюмувала вона

Своєю чергою Алім Алієв додав, що завдяки цьому заходу організатори хочуть змінити стереотип про те, що переселенці завжди просять, бо вони також мають що давати.

Фото: day.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *