ОСТАННІ НОВИНИ

Влада обіцяє забезпечити українську армію потужною зброєю

|

Петро Порошенко обіцяє до кінця року оснастити українську армію великою кількістю бронетехніки, ракетами та боєприпасами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента України.

порошенко

«Сьогодні марш проходить без техніки і зброї. Але ще позавчора в Чугуєві велику партію, найбільшу за всю історії України, танків, бронетранспортерів, БМП, автомобілів, гаубиць, зенітно-ракетних комплексів, артилерії ми відправили на передову», – наголосив Порошенко.

Водночас він додав, що до кінця цього року до Збройних Сил України поставлять ще понад триста одиниць бронетехніки, чотири сотні автомобілів, 30 тисяч ракет та боєприпасів.

«Наші війська день за днем вдосконалюються, демонструють вміння налагоджувати ефективну систему управління, підготовки та взаємодії. Результатом умілих дій українських підрозділів став нещодавній провал наступів ворога в районах Мар’їнки, Старогнатівки та інших та повернення під наш контроль стратегічно важливих висот. Коли треба, у відповідь негайно залучаємо артилерійські та інші підрозділи адекватної потужності для протидії противнику після повідомлення ОБСЄ. За рік ми створили і зміцнили наше військо – хоча і далеку від бажаного ідеалу. За справу активно взявся волонтерський десант, який фактично прийшов до влади в Міністерстві оборони разом з офіцерами і генералами і робить там справжню управлінську революцію», – наголосив Порошенко.

Окрім цього, президент України наголосив на тому, що українці хоч і за мир, але не є пацифістами.

«Тому будемо нарощувати витрати на Збройні сили; збільшувати грошове забезпечення військовослужбовців, посилювати контрактну складову. Втім, пообіцяти скасування призову і відсутність нових хвиль мобілізації не можу. В умовах агресії стовідсотково контрактної армії бути не може в принципі. Історія не знає таких прикладів», – зазначив глава держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *