ОСТАННІ НОВИНИ

Події з передової за минулу добу

|

Вчора в зоні АТО було зафіксовано політ 1 ворожого БПЛА. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, одного було поранено у місті Золоте. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі АТО.

прикордонники

Луганський напрямок

Відновилися активні бойові дії поблизу селищі Станиця Луганська – протягом вчорашньої доби там зафіксовано 7 епізодів порушення режиму тиші з боку окупантів, здебільшого в темну пору доби. З правого берега Сіверського Донця противник обстріляв українських військових з мінометів та гаубиць. Також один артобстріл ворога зафіксовано у прикордонному с. Болотене. За даними розвідки, вогонь вівся з глибокого тилу противника, але тим не менш, важке озброєння з цієї зони мало бути виведене. Один ворожий мінометний обстріл відбувся біля Щастя. На ділянці фронту від Старого Айдару до Новотошківського вчора було спокійно.

Загострюється обстановка на західній ділянці Бахмутської траси – поблизу Оріхового і Золотого. Ворог веде вогонь по наших передових рубежах оборони зі 120-мм мінометів, розгорнутих в окупованому Первомайську (вчора ввечері було зафіксовано 4 таких інциденти).

Також неспокійно на захід від Первомайська, на українській лінії оборони Попасна – Новозванівка – Троїцьке – Санжарівка. Протягом дня ворог неодноразово відкривав по наших військових вогонь з мінометів та артилерії. Близько 19 години по наших укріпленнях в Троїцькому відпрацював ворожий «Град» (за даними СЦКК, було випущено не менше 40 реактивних снарядів). Противник зосередив значну кількість військової техніки в населених пунктах Центрально-Луганської агломерації, перш за все у Первомайську, Ірміному та Калиновому.

Донецький напрямок

Погіршилися ситуація на Світлодарській дузі. Противник знову почав щоденні обстріли наших передових позицій в Луганському і Лозовому з великокаліберної артилерії, яка підтягнута ближче до лінії зіткнення і розташована у Калінінському районі Горлівки, південніше від Світлодарського водосховища.

Поблизу самої Горлівки обстановка достатньо спокійна. Єдина точка напруження – сел. Зайцеве, що на північ від окупованого міста. Вчора ввечері там відбулося кілька перестрілок, а також 2 мінометних обстріли ворога.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора зафіксовано лише 1 факт порушення режиму тиші – противник відкрив вогонь з мінометів під Верхньоторецьким.

В північно-західних околицях Донецька – від Авдіївки до Пісок ситуація без змін. Відносно спокійно там лише вдень; у темну пору доби окупанти широко використовують  важке озброєння – міномети і гаубиці. В ході вечірнього артобстрілу знову постраждала Авдіївка.

На південь від траси Донецьк – Дніпропетровськ, біля Красногорівки та Мар’їнки також неспокійно, але і тут лінія фронту залишається стабільною: у ворога немає сил, щоб прорвати нашу оборону.

На південь від Донецька вчора пізно ввечері противник протягом півгодини вів артобстріл поблизу с. Славне, де пролягає наша передова. Батарея 152-мм гаубиць бойовиків розгорнута у селищі Оленівка.

Маріупольський напрямок

Тут противник дотримується тактики ведення мінометних та артилерійських обстрілів з середньої та великої відстані. Дві основні точки протистояння – наші передові рубежі на південь і північ від Старогнатівки, а також с. Широкине.

Протягом доби ворог 5 разів застосував міномети і один раз – 152-мм артилерію. Важке озброєння бойовиків зосереджено у селах, що безпосередньо прилягають до лінії зіткнення – Стилі, Білій Кам’янці та Саханці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *