ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий - це дволикий фарисей, – Самагальський

|

Свободівець Яромир Самагальський розкритикував «листи щастя» від мера Львова Андрія Садового, у яких він пише, що «був прихильником» спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. І називає Садового дволиким фарисеєм, бо насправді він блокував спорудження пам’ятника Митрополиту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської організації ВО «Свобода».

50

За словами Яромира Самагальського, Садовий та його «Самопоміч» відверто гальмували процес встановлення постаменту.

«21 травня на сесії Львівської міськради я з трибуни офіційно поставив вимогу до Андрія Садового дати відповідь всім заявникам, які стали на захист пам’ятника Шептицького. Тоді на стіл міського голови виклали більше 17 тисяч звернень. Нині ж заявникам приходять «листи щастя» від міського голови, в яких він запевняє, що з самого початку підтримував будівництво пам’ятника Шептицькому. Такі дії я б назвав відвертою дволикістю та фарисейством, адже всім відомо, що насправді Садовий та його «Самопоміч» відверто гальмували процес встановлення постаменту», – повідомив він.

Він також розповів, що ще в 2010 році всі відповідні рішення щодо встановлення пам’ятника Шептицького та реконструкції площі Святого Юра публічно обговорили, ухвалили й погодили. Як раптом в 2015 році купка «підбурювачів-активістів» виступили з протестами проти встановлення пам’ятника Шептицькому та реконструкції площі Святого Юра, мовляв ідея погана, адже доведеться переносити дорогу та зрізати дерева. До останнього міський голова блокував підготовчі роботи, а його чиновники перешкоджали погодженню необхідної містобудівної документації.

Як відомо, Львів’яни почали отримувати листи від міського голови Андрія Садового,  в яких він переконує людей, що нібито від самого початку був прибічником належного вшанування пам’яти митрополита Андрея Шептицького, а саме спорудження та встановлення постаменту на Святоюрській горі у Львові.

Нагадаємо також, що під час засідань сесій львівської міської ради Андрія Садового не раз звинувачували у тому, що саме він блокує процес реконструкції площі Святого Юра та встановлення пам’ятника Шептицькому.  Через це у травні цього року депутати міськради  погрожували Садовому   ймовірною відставкою та  перенесенням державних заходів з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита  Андрея Шептицького зі Львова до Івано-Франківська. 

29 липня на площі Святого Юра відкрили та посвятили пам’ятник Шептицькому. 150 років від дня народження Митрополита вшановували на всеукраїнському рівні, а Львів став центром урочистостей. Зокрема на заходах вшанування пам’яті Шептицького були присутні глава УГКЦ патріарх Святослав Шевчук, Президент України Петро Порошенко з дружиною, міські голови, визначні діячі культури, церкви тощо. Окрім того, на площі, незважаючи на сильну зливу, зібрались тисячі жителів та гостей міста, аби вшанувати пам’ять Митрополита Андрея.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *