ОСТАННІ НОВИНИ

Садовому пригрозили перенесенням зі Львова до Івано-Франківська святкування 150-річчя митрополита Шептицького

|

Громадська рада «Святий Юр» та депутати Львівської міської ради пригрозили міському голові Андрію Садовому перенесенням державних заходів з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита  Андрея Шептицького зі Львова до Івано-Франківська. Таку заяву на сьогоднішньому засіданні сесії Львівської міської ради зробив  депутат Яромир Самагальський, передає кореспондент Львівського порталу  з місця подій.

5

Депутат сказав, що до нього та громадської ради сукупно звернулось близько 20 тисяч львів’ян, які вимагають пояснень, чому у Львові  досі не розпочалися роботи з реконструкції площі Святого Юра та встановлення пам’ятника  митрополитові Андрею . Ці звернення депутат приніс із собою та заклав ними стіл міського голови в сесійній залі.

Яромир Самагальський також заявив,  якщо у Львові не буде споруджено пам’ятник і роботи з реконструкції площі  будуть затягуватись, як це робиться досі, то громадська  рада «Святий Юр» звернеться до Президента України та глави УГКЦ з проханням перенести офіційні заходи щодо відзначення 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького зі Львова до Івано-Франківська.

«Іванофранківці добре підготувалися до цього свята, і  пам’ятник у них стоїть у гідному місці», – сказав депутат.

Яромир Самагальський також заявив, що він востаннє закликає міського голову і виконавчу владу міста прислухатися до церковної громади, припинити маніпуляції з реконструкцією площі і врешті розпочати реалізовувати проект, який затвердила Львівська міська рада.

Нагадаємо, що митрополит Львівський Ігор Возьняк написав відкритого листа меру міста Андрію Садовому щодо будівництва пам’ятника Андрею Шептицькому.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *