ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам приходять «листи щастя» від Садового

|

Мер Львова Андрій Садовий відчуває провину за те, що блокував відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові. Про це пишуть львів’яни у соцмережах, публікуючи листи, які їм прийшли від імені міського голови. Опубліковане  у соцмережах фото листа викликало хвилю обговорень  та коментарів.

19

«На ваш запит повідомляю, що розпорядженням міського голови №143 від 2.06.2014 року, з метою відзначення 150-ї річниці від дня народження та 70-х роковин відходу до вічності Андрея Шептицького у м. Львові оголошено рік Митрополита (з 29 липня 2014 р по 1 листопада 2015р.)»  – йдеться у листі.

 

Однак львів’яни, які отримали такі повідомлення кажуть, що ніяких запитів на ім’я  міського голови не подавали.

 

У  листах Садовий всіляко доводить особисту участь у відкритті пам’ятника Шептицькому, закликає львів’ян долучитися до ініціативи його  спорудження,  хоча громадські діячі не раз  звинувачували міського голову в тому, що він навмисне блокує  цей процес.

«До останнього Садовий не давав вказівки розпочати роботи на площі Святого Юра, не виділялись кошти, його чиновники блокували погодження необхідної місто-будівної документації і виглядало так, що пам’ятник таки не відкриють. А самі святкування ювілею уродин Шептицького з позором погрожували відібрати у Львова і перенести в Івано-Франківськ. Врятувати ситуацію вдалось лише самим львів’янам», – йдеться у дописі спільноти «То є Львів» у Facebook.

«Взяти і зробити» не вийшло, тому, очевидно, доводиться тепер взяти, і пояснити», – коментують  користувачі соцмереж.

Нагадаємо, під час засідань сесій львівської міської ради Андрія Садового не раз звинувачували у тому, що саме він блокує процес реконструкції площі Святого Юра та встановлення пам’ятника Шептицькому.  Через це  у  травні цього року депутати міськради  погрожували Садовому   ймовірною відставкою та  перенесенням державних заходів з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита  Андрея Шептицького зі Львова до Івано-Франківська. 

29 липня на площі Святого Юра відкрили та посвятили пам’ятник Шептицькому. 150 років від дня народження Митрополита вшановували на всеукраїнському рівні, а Львів став центром урочистостей. Зокрема на заходах вшанування пам’яті Шептицького були присутні глава УГКЦ патріарх Святослав Шевчук, Президент України Петро Порошенко з дружиною, міські голови, визначні діячі культури, церкви тощо. Окрім того, на площі, незважаючи на сильну зливу, зібрались тисячі жителів та гостей міста, аби вшанувати пам’ять Митрополита Андрея.

18

Фото: То є Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *