ОСТАННІ НОВИНИ

Сім’ї АТО скаржаться, що соціальні працівники Львова ними не цікавляться 

|

Щодня до волонтерів Центру допомоги сім’ям учасників АТО звертаються рідні бійців із своїми проблемами, які активісти намагаються вирішити. Рідні скаржаться на те, що соціальні служби Львова зовсім не цікавляться їхніми бідами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного контролю».

За словами координатора Центру Нелі Васюти, часто волонтери змушені робити ту роботу, за яку соціальні працівники отримують зарплату, а сім’ї АТО нарікають на те, що місцевим чиновникам та соціальним працівникам до них байдуже.

Керівник депутатської групи «Народний Контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук розповів, що у Львові працюють центри соціальної служби і в середньому у такому одному центрі працює до 15 працівників.

«Саме ці люди повинні постійно спілкуватися із родичами бійців АТО, цікавитись їхніми проблемами і допомагати їх вирішити. За інформацією, яку ми отримуємо від рідних бійців АТО, соціальні працівники чомусь до них не доходять, тому люди йдуть по допомогу до волонтерів», – сказав Веремчук.

За його словами, часто жінки, чоловіки яких воюють на Донбасі, навіть не знають, що у Львові є спеціальні служби, які повинні допомагати їм. «Я поспілкувався із людьми, які добре знайомі із роботою соціальних служб, і вони кажуть, що реєстру сімей бійців АТО у Львові нема, тому соціальні працівники нічого не знають про ці сім’ї, про їхні умови проживання та, скажімо, забезпечення дітей садочками.

«Вони лише мають дані про тих, хто звернувся до ЛМР за пільгами щодо квартплати, але навіть до них соціальні працівники не приходять. Все це речі, якими займаються волонтери, але за це соціальні працівники отримують заробітну плату», – наголосив Валерій Веремчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *