ОСТАННІ НОВИНИ

ФФУ просить вболівальників не «потопити» «Арену Львів»

|

ФФУ просить футбольних вболівальників не скомпрометувати «Арену Львів», адже одному із кращих футбольних стадіонів України загрожує дискваліфікація від УЄФА. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами віце-президента Федерації футболу України Олега Шкреби, згідно з попереднім рішенням УЄФА, на цей матч на «Арені Львів» п’ять тисяч місць будуть заблоковані для відвідування. Це рішення було прийнято після негативних випадків минулого року на матчі проти збірної Македонії.

«Саме на цей матч я хотів би звернути увагу всіх львів’ян, всіх вболівальників, всіх, хто буде підтримувати збірну на стадіоні. Стадіон «Арена Львів» отримав «жовту картку» від УЄФА, окрім цього Федерація футболу України заплатить чималий штраф за поведінку вболівальників. Це дуже прикро, адже всі ми знаємо, що так, як підтримують збірну України львів’яни, можливо, ніде так не підтримують. Якщо відбудуться якісь інциденти, чи то вибігання вболівальників на футбольне поле, або якісь расистські лозунги, або використання фаєрів, то зі стовідсотковою вірогідністю можна сказати, що стадіон «Арена Львів» буде оштрафований, а Федерація футболу не буде мати змогу проводити на ньому свої матчі – зауважив О. Шкреба.

Він також розповів, що зараз в Україні невизначена ситуація з НСК «Олімпійський», який так само може підпасти під певні санкції УЄФА, ми можемо зіштовхнутись з ситуацією, коли в нас не буде стадіонів для проведення матчів національної збірної.

«Вже заплановані матчі вересня, у Львові пройде відбірковий матч Чемпіонату Європи 2016 проти збірної Білорусії, окрім цього планується зіграти на «Арені Львів» матчі за участю національної жіночої збірної України. Сподіваємось, що все, що буде пов’язане з проведенням матчу, буде організовано на найвищому рівні, а львів’яни нададуть нашій головній команді свою неоціненну підтримку, і ми у будь-якому випадку отримаємо позитивний результат», – сказав віце-президент ФФУ.

Водночас, член Виконкому ФФУ, голова Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо додав, що від того, наскільки дисципліновано ми будемо підтримувати наших футболістів, залежить майбутнє нашої збірної.

«Наша збірна відіграла перше коло відбіркового циклу, зараз зі збірною Люксембургу починається друге коло. У зв’язку з тим, що після програного матчу ми не маємо права загубити хоча б одне очко і після цього розраховувати на попадання в фінал 2016 року. Зараз лише два стадіони в Україні мають право приймати матчі такого рівня. І тому від того, наскільки дисципліновано ми будемо підтримувати наших футболістів, залежить майбутнє нашої збірної. Я думаю що усі ми зацікавлені у тому, щоб наша команда потрапила у фінал Чемпіонату Європи», – зазначив Ярослав Грисьо.

Також відомо, що Федерація футболу України та органи місцевої влади будуть проводити профілактичну роботу.

«Так, можливо, провокатори і є, але поруч з ними знаходяться справжні, палкі прихильники національної збірної, які самі можуть попередити такі випадки, коли хтось провокує ситуацію», – додав Олег Шкреба.

Нагадаємо, що 14 червня 2015 року у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч кваліфікації ЄВРО-2016 між збірними України та Люксембургу. Гра розпочнеться о 19.00 годині.

Окрім цього, 5 вересня о 19.00 годині на «Арені Львів» матч кваліфікації на ЄВРО – 2016 зіграють збірні команди України та Білорусі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *