ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні не вистачає ліків ВІЛ-інфікованим

|

СНІДСьогодні Україна вшановувала пам’ять людей, які померли від СНІДу. По всій Україні тисячі червоних метеликів стали символом пам’яті, скорботи на надії. Про це Львівському порталу повідомили у «Всеукраїнській мережі ЛЖВ».

Цьогоріч українці разом з усім світом згадали людей, які померли від СНІДу, та нагадали, що краща пам’ять про померлих – турбота про живих.

Епідемія ВІЛ/СНІДу – велика трагедія, яка забрала життя майже 30 000 людей лише в Україні. Представники Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, цього дня не лише згадували дорогих людей, які через СНІД пішли з життя, а й змушені були говорити про те, що ліки для ВІЛ-позитивних людей закінчуються, а дехто уже перервав лікування.

Вирок пацієнтам у 2015р. :

  • отримавши 100% передоплату в обсязі 52 млн.грн. за ліки фармацевтична кампанія шантажує МОЗ та подає в суд для збільшення бюджету;
  • 30 тисяч пацієнтів у червні перервуть лікування – ліків, які чекали шість місяців  не поставили;
  • 7% ПДВ та 5% поборів при імпорті лікарських засобів зменшили бюджет на закупівлю ліків вдвічі.

Це найбільший ризик переривання лікування, з яким ВІЛ-позитивні українці зіштовхувались за  20 років незалежності.

«Згідно статистики кожна четверта смерть у регіоні Східної Європи та Центральної Азії трапляється в Україні. Але навіть ця жахлива цифра не відображає наслідків зупинки профілактичних програм і переривання лікування, пов’язаних з військовими діями на території східної України, масовим переміщенням людей та можливі наслідки проблем з державними закупівлями ліків. Ситуація вимагає швидких і конкретних дій. Саме тому Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу разом з агентствами ООН та колегами з Всеукраїнської мережі ЛЖВ домагається безперервності лікування та універсального доступу до програм профілактики, догляду та підтримки», – зазначив Яцек Тишко, директор Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *