ОСТАННІ НОВИНИ

У травні-липні військових з зони АТО масово повернуть додому

|

демобілізаціяПрезидент України підписав указ, згідно якого військовослужбовці, які були призвані до служби під час мобілізації, будуть звільнені у запас, інформує кореспондент Львівського порталу.

Указ про демобілізацію військових розміщений на офіційному сайті Президента.

«Провести у травні – липні 2015 року звільнення в запас військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію», – йдеться в указі.

Також Петро Порошенко в указі зобов’язав  Кабінет міністрів забезпечити усе необхідне фінансування, пов’язане з поверненням військових додому.

Звільнення мобілізованих раніше бійців Президент доручив  Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній спеціальній службі транспорту України. Ці ж структури повинні зайнятися перевезенням військовослужбовців до їхніх місць проживання, забезпечити їх необхідними продуктами харчування та одягом по сезону.

Водночас Президент цим самим указом продовжив весняний призов з травня до червня.

«Внести до Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88 “такі зміни: у пункті 1 статті 1 слово “травень” замінити словом “червень”; у пункті 1 статті 2 слово “травні” замінити словом “червні”», – зазначається у документі.

 

Фото: svidok.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *