ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські перевізники втаємничено готують впровадження нової вартості проїзду

|

Marshrutky-nova-i-staraВчорашнє рішення Кабінету міністрів України «Про скасування державного і муніципального регулювання тарифів на пасажирські перевезення, за винятком залізничних», з новою силою зворохобило ситуацію із впровадженням нових тарифів на проїзд у Львові.

Наразі жодним реченням не може прокоментувати згадане рішення Кабміну начальник міського управління транспорту та зв’язку Віктор Щир. Працівники управління транспорту вмили руки не пояснивши, яким чином міськрада зможе надалі впливати на перевезення у місті, натомість скерували кореспондента Львівського порталу до прес-служби міськради. Утім, медійний підрозділ мерії також не зміг надати чіткої відповіді щодо ситуації з перевізниками.

Як з’ясувалося, вже близько доби юристи ЛМР займаються цим питанням, однак досі готують офіційну відповідь на рішення урядовців та обіцяють оприлюднити свою позицію до кінця робочого дня.

Тим часом, львівські перевізники, дізнавшись про нововведення, «сховалися» за завісою таємниченості. Не виходить на зв’язок головний лобіст перевізників – голова Львівського осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Львівщини» Іван Велійка. Так само, як не відповідає більшість керівників перевізників Львова.

Відтак залишається невідомим, коли львів’ян «ощасливлять» повідомленням про нові тарифи на перевезення і власне на скільки буде збільшено вартість проїзду у маршрутках.

Як відомо у березні п’ять перевізників Львова подали ефемерні розрахунки, де вартість проїзду коливалась від 7 до 10 гривень.

Вже на квітневих громадських слуханнях, перевізники озвучили узгоджений тариф на проїзд у міських автобусах – це 5 гривень.

Відповідно до рішення Кабміну, відтепер перевізники самі зможуть визначати тарифи на проїзд.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *