ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина просить розірвати договір про дружбу із Росією

|

Обласна рада закликала державне керівництво України денонсувати договір про дружбу та співробітництво з Росією. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

За даними відомства, під час четвертого пленарного засідання XXXІІІ сесії Львівської обласної ради депутати звернулись до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо денонсації Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Російською Федерацією. Таке звернення підтримали 65 депутатів.

На думку депутатів, факт віроломного вторгнення військ Російської Федерації на територію України в АР Крим та його анексія свідчать про грубе порушення Російською Федерацією своїх зобов`язань, що випливають зі змісту Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між цими державами.

«Збройне вторгнення регулярних військових підрозділів РФ в український Донбас, окупація значної території Донецької та Луганської областей України, підтримка екстремістських та терористичних організацій свідчать про порушення зі сторони Росії засад добросусідства, розпалювання міжнаціональної та міжнародної ворожнечі, а також підривають стабільність та безпеку в Європі та у світі», – йдеться у повідомленні.

Відтак, депутати Львівської обласної ради звернулись до ВРУ, КМУ та Президента України з проханням прийняти Закон України «Про денонсацію Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Російською Федерацією», що буде спрямовано на захист національних інтересів та національної безпеки України.