ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на Донбасі погіршується (мапа)

|

За минулу добу протистояння в зоні АТО значно посилилася. Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник. Про це інформує корреспондент Львівського порталу.

Вперше за квітень противник застосував проти наших військових реактивні установки «Град». Також по наших позиціях було проведено 18 ворожих обстрілів зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат. Зафіксовано використання танків та зенітних установок противника.

Не гребують НЗФ і обстрілами населених пунктів: вчора ввечері терористи випустили пакет «Градів» по с. Новоласпа Волноваського району Донецької області.

На Маріупольському напрямку противник проявив активність в районі с. Широкине та с. Чермалик. Завдяки професіоналізму наших військових, спровокувати українських бійців не вдалося, втрат у лавах сил АТО не допущено.

На Донецькому напрямку бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій лінії оборони в районі аеропорту. Епіцентр протистояння – українські позиції поблизу Авдіївки, де ворог найбільш активно застосовує заборонене озброєння. Окрім передмість Донецька, противник порушувував режим тиші в селах навколо м. Світлодарськ, що на північ від окупованого Дебальцевого.

На Луганському напрямку ворог намагався спровокувати наших військових в районі н.п. поблизу Бахмутської траси – сел. Золоте та с. Сокільники, а також м. Щастя.

За інформацією Державної прикордонної служби, протягом минулої доби було зафіксовано 26 польотів ворожих БПЛА на сході України.

 

 

Інфографіка: РНБО