ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде традиційна фотовиставка газети «День»

|

Завтра,  29 квітня, о 12:30 у приміщенні Культурно-Мистецького центру «Львівський Палац Мистецтв» за адресою вул. Коперника, 17 (3-й поверх) відбудеться відкриття фотовиставки «День-2014» у Львові. Про це Львівському порталу повідомили організатори виставки.

Львів – вже п’яте  місто, яке запросило виставку до себе цього року. Перед тим фотовиставка «Дня» гостювала в Одесі, Полтаві, Черкасах та Луцьку. Представить експозицію, а також книжкові новинки «Україна Incognita. ТОП-25», які стали продовженням серії «Бібліотека газети «День», головний редактор газети «День» Лариса Івшина. О 15:00 відбудеться зустріч головного редактора з культурною, освітянською громадськістю та студентською молоддю Львова у Національному університеті «Львівська політехніка»

Експозиція фотовиставки вміщуватиме близько 160 світлин із числа переможців XVI Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Вони були обрані з понад двох тисяч фоторобіт, надісланих з усієї України. Загалом виокремлено шість номінацій: «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей», а також номінація від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».

Нагадаємо, що символом цьогорічної фотовиставки було обрано терен. Завдяки фотографіям «Дня» відвідувачі матимуть нагоду пригадати й осмислити той «тернистий шлях», який усім нам довелося прожити за цей рік, а також побачити Україну «з колючками» й українців, які навчилися захищати своє.

На цьогорічному фотоконкурсі Гран-прі отримав фотокореспондент «Дня» Микола Тимченко, який працює в газеті з 2011 року – за роботу «Майдан. 22 січня».

«Я одразу побачив, що у «Дні» до фотографії ставляться інакше, – розповідає Микола Тимченко. – Вона не є «обслуговуючим персоналом» тексту, а є рівноправною, а іноді навіть важливішою за слова. Фотографія має відкривати вдумливому читачу контексти і підтексти ситуації, процесу чи явища, описаного у журналістському матеріалі, тобто додавати до тексту смислів, а не віднімати увагу. Це, звичайно, ставить значно вищу планку для фотографа, змушує розширювати власний кругозір, багато читати, багато слухати, саморозвиватися. Бо інакше ти не зробиш знімок, який несе нові смисли чи узагальнює явище. За кожним яскравим знімком стоять десятки, сотні звичайних кадрів, чорнової, інколи навіть рутинної роботи».

Традиційно усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від Львова. Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції газети. В рамках днів «Дня» у Львові всі охочі можуть долучитися до всеукраїнської акції «Подарунок рідній школі». Для цього потрібно придбати книжки з Бібліотеки «Дня» й передати їх у навчальні заклади та бібліотеки свого міста чи району.

Виставка триватиме з 29 квітня до 10 травня 2015 р. Вхід вільний.

Вихідний – понеділок.