ОСТАННІ НОВИНИ

Австрійці готові збудувати притулок для бурих ведмедів до кінця цього року

|

Австрійський фонд VIER PFOTEN International (“Чотири Лапи Інтернешнл”) готовий до кінця 2015 року збудувати притулок для бурих ведмедів у Яворівському районі Львівської області. Про це повідомив  директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексій Балицький, передає кореспондент Львівського порталу.

Притулок будуватимуть у межах Меморандуму про співпрацю між Львівською ОДА та фондом з Австрії VIER PFOTEN International.

Об’єкт розрахований передовсім на бурих ведмедів, яких незаконно та в неналежних умовах утримують у розважальних закладах.     

“Львівська ОДА підтримує створення такого притулку в межах області, оскільки з одного боку це дасть можливість гарантувати захист і реабілітацію бурих ведмедів, а з іншого – сприятиме розвитку туристичної інфраструктури області та залученню інвестицій в економіку”, – сказав Олексій Балицький.

Попередньо зацікавлені сторони опрацювали декілька варіантів розміщення притулку. Вибір припав на ділянку землі в межах Домажирської сільської ради. Земельна ділянка має площу понад20 гектарів. Із них0,5 гаперебуває у постійному користуванні Яворівського державного лісового господарства,18 га– у постійному користуванні Страдчівського навчально-виробничого

лісокомбінату, ще1,9 га- державні землі сільськогосподарського призначення.

Яворівській районній державній адміністрації, Домажирській сільській раді, Національному лісотехнічному університету України, ОК СЛГП “Галсільліс” рекомендували сприяти в оформленні матеріалів щодо користування земельними ділянками під розташування притулку та робити це максимально швидко.

Натомість VIER PFOTEN International готовий підготувати проект інвестиційної угоди та опрацювати пропозицію відновлення популяції ведмедя бурого у ході реалізації проекту.

Довідка

VIER PFOTEN International уже реалізував подібні проекти у Польщі, Сербії, Німеччині та Україні. У Німеччині, наприклад, із 2006 року діє притулок “Ведмежий заповідник Мюріц”.

Сьогодні там перебуває 19 бурих ведмедів, яких забрали з приватних тісних вольєрів. Зараз тварини мають якісне харчування та живуть на великих територіях. Німецький заповідник охоплює16 гектарівлісу, з яких12,5 гає повністю в розпорядженні ведмедів. На утримання однієї особини ведмедя в рік витрачають понад 5 тисяч євро.

“Ведмежий заповідник Мюріц” приваблює щоразу більше відвідувачів – минулого року зафіксовано новий рекорд відвідувачів (понад 70 тисяч).

Фото: nnm.me