Бойовики посилюють збройну активність у зоні АТО (мапа)

|

Бойовики посилюють збройну активність у зоні АТО, нехтуючи Мінськими домовленостями. Вчора було зафіксовано 7 обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат, 15 разів – зі 120-мм мінометів, двічі – з танків. Сили АТО готові до будь-якого варіанту розвитку подій, і мають можливість адекватно відповісти на провокації противника. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Львівського порталу.

На Маріупольському напрямку не припиняються зіткнення в с. Широкине. Встановлено, що наші позиції були обстріляні бойовиками з гармат, що розташовані у селі Саханка, яке знаходиться за5 кілометріввід лінії зіткнення. Зафіксовано роботу снайперів противника.

На Донецькому напрямку триває найбільш запекле протистояння у зоні АТО.

 

Бойовики безперестанно ведуть вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, в тому числі – з заборонених видів озброєння. Епіцентр зіткнення – район Авдіївки, де противник найчастіше використовує важкі міномети та гармати. Окрім західних околиць Донецька, бойовики намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні на північних та західних околицях Горлівки.

 

На Луганському напрямку активність бойовиків зосередилася в районі м. Щастя, а також. с. Кримське та Сокільники, що поблизу Бахмутської траси. Фактів використання великокаліберного озброєння та бронетехніки з боку ворога на цьому напрямку не зафіксовано.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчорау небі Донеччини та Луганщини було зафіксовано 21 політ БПЛА противника.

За минулу добу у ході бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

Інфографіка: РНБО