ОСТАННІ НОВИНИ

Навіть у час війни необхідно приділяти увагу розвитку культури – Терезія Яценюк

|

Голова Наглядової ради Міжнародного фонду «Відкрий Україну» Терезія Яценюк сьогодні під час виїзного дискусійного клубу «Відкрий світ» у «Львівській політехніці» наголосила на необхідності приділяти увагу розвитку культури навіть у час війни, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, розповідаючи студентам про мистецький клуб «Обличчя», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», Терезія Яценюк процитувала Вінстона Черчилля, який під час Другої світової війни відмовився врізати витрати на культуру.

«А заради чого ми воюємо? Для чого нам перемога, якщо не буде культури», – сказав він, коли йому запропонували урізати витрати на культуру, мотивуючи тим, що культура на час війни не потрібна. Я абсолютно з ним погоджуюся. Але часто у людей виникає питання, чи це потрібно, чи доцільно проводити культурні заходи у час військової агресії на сході України. Але, коли люди відвідують культурний захід, той же театр, концерт, вони виходять звідти і кажуть, що їм стало легше. Бо культура завжди допомагає триматися, допомагає відчувати себе зовсім по-іншому, вона додає людям і бадьорості і хорошої енергії», – наголосила Терезія Яценюк.

Фото: Львівський портал