ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» через суд домагається спростування наклепів, озвучених на адресу підприємства

|

ПАТ «Львівгаз» розпочало участь в судовому процесі, в якому виступає на захист своєї ділової репутації та вимагає спростувати поширену про нього недостовірну інформацію. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба підприємства.

Зокрема, мова йде про публічні заяви певних осіб щодо порушень у діяльності товариства. Перше слухання у справі відбулося 15 квітня у Шевченківському районному суді міста Львова.

«Ми переконані, що діяльність ПАТ «Львівгаз» є цілком правомірною та відповідає нормам чинного законодавства. Це компанія може підтвердити під час участі в судових засіданнях. Адже, заяви про начебто зловживання на підприємстві не мають жодного підґрунтя та не відповідають дійсності», – заявляють у «Львівгазі».

На підприємстві також зізнаються, що сьогодні, в умовах складних економічних процесів, ПАТ «Львівгаз», як і кожне інше підприємство, зіштовхується з труднощами та має проблеми у роботі. «Однак, про них підприємство завжди намагається відверто говорити з представниками ЗМІ та доносити всю інформацію до наших споживачів. В той же час, вважаємо, що під час звинувачень, спрямованих на адресу ПАТ «Львівгаз», зумисне подається перекручена інформація з метою дискредитувати компанію. В іншому випадку особи, які беруть на себе відповідальність заявляти, що дії підприємств газового ринку країни є неправомірними, передусім повинні мати достатній рівень фаховості, розуміти основні законодавчі принципи, в яких працює галузь, та механізм їх державного регулювання», – стверджують у «Львівгазі».

Своє звернення до суду компанія пояснює наміром «захистити свої порушені права». «Це дасть можливість публічно висловити свою позицію та представити доказову базу кожній стороні судового процесу, що в результаті дозволить встановити істину», – заявили у прес-службі підприємства.

Разом з тим компанія заявляє, що ставиться до роботи журналістів з великою повагою. «Ми вважаємо, що ЗМІ, як четверта гілка влади, є потужним та впливовим інструментом у становленні нашої держави. Тому сьогодні на представниках преси також лежить велика відповідальність щодо подання об’єктивної та неупередженої інформації. Із такими засобами масової інформації компанія  завжди готова до відкритого діалогу та буде усіма способами сприяти у висвітленні, як своєї діяльності, так самого судового процесу. Водночас, для викриття і боротьби з недобросовісними журналістами, які відстоюють чиїсь меркантильні корпоративні або політичні інтереси, найбільш дієвим, на нашу думку, інструментом є саме правовий механізм взаємодії, зокрема відкритий судовий процес», – йдеться у заяві «Львівгазу».

Цікаво, що компанія не має наміру притягувати до відповідальності осіб, які розповсюдили на адресу підприємства недостовірну інформацію. У «Львівгазі» кажуть, що головна мета ініційованого судового процесу – це, передусім,  встановлення істини. У своєму позові за розповсюдження недостовірної інформації  ПАТ «Львівгаз» навіть встановив символічну суму компенсації у розмірі однієї гривні. Окрім того, підприємство просить спростувати абсурдні, на його думку, закиди, спрямовані, «як проти самої компанії, так на дискредитацію роботи багатотисячного колективу».

Нагадаємо, що в березні 2015 року на одній з прес-конференцій у Львові на адресу ПАТ «Львівгаз» прозвучали звинувачення у зловживаннях та небажанні вкладати кошти в модернізацію газових мереж і безпеку газопостачання регіону. Щоб довести безпідставність таких заяв компанія звернулася до суду.

Фото: infolviv.com.ua