ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі подробиці жорстокого вбивства міліціонера на Львівщині

|

Начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник Дмитро Загарія розповів подробиці жорсткого вбивства дільничного інспектора Радехівського райвідділу міліції капітана міліції Андрія Уманського. Про це Львівському порталу повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області.

За словами Д.Загарії, у суботу, 18 квітня, у селі Лопатин близько 22 години дільничний інспектор міліції намагався припинити бійку, що виникла між місцевими жителями. «Він намагався припинити бійку, але отримав удар по голові і на мить втратив свідомість. Потім нелюд – я не можу підібрати іншого слова, прив’язав міліціонера до сівалки, яка була запряжена двома кіньми і потягнув по дорозі. При цьому зловмисник наносив дільничному удари по голові металевою трубою», – розповів полковник міліції.

Місцеві жителі намагалися зупинити коней, проте їм це не вдалося. Коні протягнули тіло дільничного тринадцять кілометрів у напрямку до межі Бродівського району. Тіло правоохоронця зловмисник скинув у меліоративний канал, заповнений водою, а сам з місця події втік.

«Завдяки злагодженим діям міліції, прокуратури, а також місцевих жителів, нам вдалося швидко затримати зловмисника. Це 53-річний місцевий житель. Також до скоєння злочину причетний 26-річний житель Сокальського району Львівщини. Він також затриманий», – зазначив Дмитро Загарія.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

«Капітан міліції Андрій Думанський загинув під час виконання службових обов’язків. І мене дивують деякі коментарі, у яких люди показують свою байдужість або навіть зловтішаються зі смерті правоохоронця. На мою думку це не достойно громади Львівщини», – розповів полковник міліції.

У дільничного інспектора міліції капітана міліції Андрія Думанського залишилося двоє дітей – дванадцятирічний син та чотирирічна донька.

«Ми докладемо усіх зусиль, щоб винуватці жорстокої розправи над Андрієм понесли заслужене покарання. Від свого імені та від імені усіх правоохоронців Львівщини я хочу висловити глибоке співчуття родині загиблого», – сказав Дмитро Загарія.

Фото: PHL