ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-залізничника судитимуть за незаконне відчуження двох земельних ділянок

|

Прокуратура у Львівській області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця «Львівської залізниці». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

Як зазначили у відділі нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту прокуратури області, останній, зловживаючи своїм службовим становищем підробив і підписав акт встановлення та узгодження меж земельної ділянки в селищі Брюховичі-Львів. Внаслідок таких дій незаконно відчужено дві земельні ділянки загальною площею0,14 га. Унаслідок протиправних дій посадовця державі в особі державного територіально-галузевого об`єднання «Львівська залізниця» заподіяно збитків на суму понад півмільйона гривень.

Органом досудового розслідування його дії кваліфіковано за ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України, за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років зі штрафом та позбавленням права обіймати певні посади.

У прес-службі прокуратури зазначають, що в межах кримінального провадження процесуальним прокурором в інтересах держави заявлено позов про стягнення з останнього завданої шкоди. З цією метою на майно підозрюваного накладено арешт.

На даний час, обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця ДТГО «Львівська залізниця» скеровано до суду.