ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині люструють 16 суддів, що претендують на пожиттєвий статус

|

На розгляд Верховної Ради надійшов перелік суддів, яким планується надати пожиттєвий статус. Серед них 16 осіб, які представляють Львівщину, виключено зі списку задля народної люстрації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі народного депутата України Андрія Антонищака.

За словами нардепа, знаючи рівень корумпованості серед суддівського корпусу та ступінь довіри серед львів’ян, він вніс пропозицію про виключення львівських суддів із переліку.

«Якщо раніше профільний комітет міг викликати кожного з суддів на співбесіду, то тепер це не передбачено… Нехай громадськість знає їхні імена. Протягом двох тижнів депутати з Львівщини збиратимуть відгуки про них. До кого претензій не буде – підтримаємо. А до тих, що буде, звертатимемося до Вищої ради юститіції з проханням надати оцінку фаховості цих суддів. Лише після цієї процедури можливе голосування за прижиттєвий статус», – говорить Антонищак.

У переліку на отримання по життєвого статусу судді фігурують шестеро суддів Львівського окружного адміністративного суду – Роксолана Качур, Олександр Коморний, Володимир Кравчук, Олена Крутько, Зоряна Лунь і Наталія Мричко.

Також на відповідний статус претендують Ганна Шендрікова (Буський районний суд), Руслана Курус і Зоряна Павлів (обоє – Дрогобицький районний суд), Сергій Джамала (Мостиський райсуд), Микола Кіпчарський (Пустомитівський райсуд), Лідія Фарина (Сокальський райсуд), Богдана Гедз (Залізничний райсуд), Олена Тімченко (Сихівський райсуд), Володимир Мармаша Назар Стрепка (обоє – Личаківський райсуд).

Тим кому відомі «темні» моменти діяльності згаданих суддів закликають повідомляти до помічника А. Антонищака – Олега Звоздою за телефоном 067 220 48 22.

Фото: donbass.center