ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти у Львові розкажуть, чи будуть постачати зброю Україні

|

Словацькі експерти поділяться досвідом реформування сектору безпеки. Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» разом зі словацьким Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) 20-24 квітня 2015 року проведе у Львові тренінг на тему «Реформування сектору безпеки. Словацький досвід». Про це Львівському порталу повідомили організатори тренінгу.

Під час зустрічі обговорюватимуть питання:

•              Чи будуть постачати зброю Україні?

•              Що треба зробити для членства в НАТО?

•              Чим Євроатлантична спільнота може допомогти Україні?

•              Чи можна використати досвід словацьких реформ в Україні і як?

Сам тренінг спрямований на підвищення обізнаності  українських державних експертів та представників неурядових організацій з сектору безпеки стосовно військової реформи, трансформації безпеки, а також приєднання до НАТО. Протягом тренінгу експерти з Словаччини та Польщі розкажуть про досвід трансформацій на прикладі своїх країн.

Учасниками тренінгу є студенти випускних курсів, громадські активісти, молоді спеціалісти зі Львова, Ужгорода, Чернівців, Донецька, Черкас та інших міст.

У рамках проекту заплановано провести 3 тренінги в Україні. Наприкінці року кращі учасники поїдуть на навчальний курс до Словаччини.

Проект проводиться Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у співпраці з Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) за підтримки SlovakAid Agency.

Довідка:

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» – неурядова організація, яка має на меті сприяти розвитку публічної дипломатії та міжнародної співпраці з Україною.

Центр Європейських та Північто-Атлантичних справ (CENAA) – неурядова організація та дослідницька установа в галузі політики безпеки, яка проводить тренінги для представників громадянського суспільства, молодих спеціалістів, політиків та державних службовців.