ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з підприємця стягнули півмільйона гривень

|

Прокуратура Львівщини не дозволила підприємцю ухилитися від сплати півмільйона гривень податків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

Встановлено, що Державною митною службою України складено протокол про порушення митних правил підприємцем, який незаконно, під виглядом інших товарів, перемістив на територію України промислову продукцію без дозволу митного органу та без сплати до Держбюджету податків, передбачених законодавством.

На підставі цього протоколу Львівською митницею Міндоходів порушнику скеровано вимогу щодо сплати майже 520 тис грн митних зборів та платежів.

Незважаючи на факт порушення митних правил останнім, постановою Львівського окружного адміністративного суду задоволено позов вказаного підприємця про визнання протиправними претензій щодо стягнення цих коштів.

Не погодившись із таким рішенням, прокуратурою Львівської області здійснено вступ в апеляційний розгляд вказаної справи. Відтак, Львівським апеляційним адміністративним судом скаргу апелянта задоволено – скасовано постанову суду першої інстанції та постановлено нове рішення про відмову у позові фізичної особи-підприємцю.

Таким чином, за принципового реагування прокуратури, до бюджету таки постановлено стягнути із зазначеної фізичної особи-підприємця 520 тис грн податку.

Фото: www.gazeta.lviv.ua