ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять резервацію для бурих ведмедів

|

На території Яворівського району Львівської області збудують притулок для утримання та збереження бурих ведмедів. Договір про його спорудження підписали у п’ятницю, 10 квітня. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Договір, зокрема, підписали голова Яворівської районної державної адміністрації Орест Гнип, директор міжнародного зоозахисного фонду з Австрії Four Paws (“Чотири лапи”) Хельмут Данґлер та керівник комунального підприємства Домажирської сільської ради Йосип Гервас.

«Це серйозний інвестиційний проект, що впливатиме позитивно не лише на розвиток району, але й регіону загалом. Окрім того, він соціально та екологічно важливий. Обрано горбисту місцевість на території біосферного резервату «Розточчя», що перебуває під егідою ЮНЕСКО. Територію надійно огородять, заплановано спорудити лабораторію, вольєри, об’єкти інфраструктури для туристів», – розповів голова комісії з питань екології та надзвичайних ситуацій Громадської ради при Львівській ОДА, заслужений природоохоронець України Михайло Біляк.

За його словами, наразі проект перебуває на стадії розробки проекту землеустрою та підготовки проектно-кошторисної документації на будівництво притулку та інших споруд, пов’язаних з утриманням бурих ведмедів і доглядом за тваринами. За оптимальних умов уже в червні можуть розпочатися будівельні роботи. Планується, що притулок займатиме20 гектарів.

Доглядатимуть за бурими ведмедями науковці та спеціалісти з Австрії, Німеччини, Хорватії та України.

Фото: tsn.ua