ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається з відомим художником Богданом Сорокою

|

Прощання з відомим українським художником-графіком, автором кількох персональних виставок в Україні і світі Богданом Сорокою розпочнеться сьогодні, 14 квітня, у храмі Блаженного Климентія Шептицького у Львові, що по вулиці Кривоноса, 1. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Домовину з тілом привезуть до храму, де о 18 годині відбудеться парастас. Усі охочі зможуть попрощатися з художником у церкві до завтрашнього ранку.

Заупокійне Богослужіння розпочнеться завтра, 15 квітня, о 12 годині у храмі Блаженного Климентія Шептицького. Опісля поминальна процесія вирушить на Личаківське кладовище, де на полі №59 приблизно о 13.00 відбудеться чин похорону.

Нагадаємо, 74-річний художник-графік Богдан Сорока помер у Польщі, де він тимчасово перебував на лікуванні. 

Народився митець 2 вересня 1940 року в тюрмі на Лонцького у Львові. Там була ув’язнена його мати – Катерина Зарицька, член ОУН, зв’язкова провідника ОУН, командира УПА Романа Шухевича.

Батьки Богдана Сороки понад 30 років перебували у сибірських таборах, тож митця виховували дідусь з бабусею.

Художник навчався у Львівській академії мистецтв, де працював до 2005 року. 

У радянський час родина митця була під постійним прицілом КДБ. Богдан Сорока належав до групи шістдесятників, товаришував із В’ячеславом Чорноволом, Ігорем та Іриною Калинцями, братами Горинями і згодом поповнив список митців, заборонених у СРСР.

Митець відомий циклами робіт: «Фольклорні мотиви», «Українська міфологія»,

«Емблеми та символи», «Страсті Христові», «Похід гномиків», «Купальські забави». Його графіка чорно-біла і кольорова.

 

Джерело: velychlviv.com.