ОСТАННІ НОВИНИ

Де у Львівській області можна відпочити у лісі? Інтерактивна мапа

|

Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації, спільно зі Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, розробив карту відпочинкових місць в лісах Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

“Для зручності та комфортну туристів, подорожуючих та мешканців регіону на карті позначено 35 місць, придатних для відпочинку та пікніку на природі. Мапа містить описову інформацію про кожен із цих рекреаційних майданчиків, зокрема фотографії і точні географічні координати”, – розповів в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Лев Захарчишин.

Карта доступна двома мовами за посиланнями: українською мовою та англійською мовою

Нагадаємо, що в межах Державного лісового фонду є ціла мережа  місць активного відпочинку для людей. Зокрема, на території обласного управління лісгоспу представлені наступні види рекреації  для відпочинку населення:

15 екологічних стежок загальною протяжністю111 км, в тому числі на Розточчі – 2 стежки: “Вовковиця” та “Чортова скеля”, в Карпатах – 9 стежок, з яких найбільш відвідувані: “На гору Пікуй”, “На гору Парашка”, “На водоспад”, “Долиною річки Кам’янка”;

19 еколого-пізнавальних маршрутів загальною протяжністю134 км, в тому числі по підприємствах Поліської зони – 4 маршрути: “Триніг”, “Білоцвіт”, “Гарай”, на Опіллі 2 маршрути: “Підлиська гора” та “Свята гора”, на Передкарпатті 2 маршрути – “Ярина” та “Стільське городище”;

5 рекреаційних зон, з них найбільш відвідувані: “Водоспад на річці Кам’янка” та “Тустань”;   

2 туристичні зони в урочищі “Дубина” та урочищі “Тустань”.

 
Ілюстрація gurt.org.ua