ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенців у Львові поселятимуть у довгобуди

|

Львівська обласна державна адміністрація спільно з громадськими організаціями, які представляють переселенців з Криму та Сходу України, працюють над проектом забезпечення житлом тимчасово переміщених осіб за рахунок довгобудів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі апарату Львівської ОДА.

Як зазначив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА Володимир Лаврін, громадські організації розглянуть перелік об’єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності (понад 90%) для залучення коштів фондів Європейського Союзу.  Виділені кошти планують використати на експлуатацію житла та подальшого поселення внутрішньо переміщених осіб.

“Львівщина – одна з найбільших областей України за кількістю об`єктів незавершеного будівництва. У нас близько 900 довгобудів, а це заморожені капіталовкладення. Ми визначили 12 таких об`єктів, де можна завершити будівельні та ремонтні роботи в короткі терміни, залучивши благодійні кошти наших європейських партнерів, з якими, до речі, переселенці досить тісно співпрацюють”, – повідомив Володимир Лаврін.

Також  посадовець зазначив, що у разі повернення переселенців у свої домівки в Криму та на Сході,  довгобуди можна буде  використовувати як соціальні заклади.

Також ЛОДА розглядає можливість включити тимчасово переселених осіб у Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім” та придбати і облаштувати будинки для людей похилого віку, Дитячі будинки сімейного типу.

Нагадуємо, що у Львівській області офіційно перебуває понад 10 тисяч зареєстрованих переселенців.