ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини відстояла право двох дітей на житло

|

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ 25 березня цього року задоволено касаційну скаргу прокуратури Львівської області, внесеної в інтересах двох неповнолітніх дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратурою ставилося питання про скасування ухвали Апеляційного суду Львівської області від 04.07.2014, якою визнано мирову угоду, відповідно до якої батько цих дітей зобов’язувався передати квартиру, в якій проживали діти, в рахунок погашення заборгованості по договору позики в розмірі 242 тис. грн.

При цьому, згода органом опіки та піклування на укладення будь-якого правочину щодо відчуження згаданого житла не надавалася, більше того, ні вказаний орган ні матір дітей суд не залучив до розгляду даної справи. Відтак, у грудні минулого року прокуратура Львівської області ухвалу Апеляційного суду оскаржила в касаційному порядку.

Зазначимо, що вже у цьому році прокурорами на захист прав і свобод дітей до суду пред’явлено 10 позовів про заборону відчуження належного дітям житла, визнання їх права власності на житло в порядку спадкування, незаконного виселення неповнолітніх із їх помешкання, тощо.

Наразі п’ять позовів цієї категорії судами задоволено.