ОСТАННІ НОВИНИ

За працевлаштування переселенців платитимуть з бюджету

|

Працевлаштовувати безробітних з числа переселенців стане дещо легше. Адже на законодавчому рівні прописано процедуру, згідно якої підприємці, які приймають на роботу переселенців – отримують від держави компенсацію Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського обласного центру зайнятості.

За даними Державного центру зайнятості, фірмам і компаніям, а також фізичним особам-підприємцям компенсовуватимуться витрати на оплату праці прийнятих мігрантів. Розмір цих асигнувань не може перевищувати середній рівень заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць. Фінансова допомога виплачуватиметься терміном до шести місяців, при цьому працедавці зобов’язані забезпечити зайнятість переселенців у двічі більший період.

За рішенням регіональних координаційних комітетів сприяння зайнятості та погодження служби зайнятості державні преференції можуть надаватися до року.

Відшкодовуванню підлягають також витрати суб’єктів господарювання на перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за умови їх працевлаштування строком понад 12 календарних місяців. Сума компенсації встановлюється в межах вартості послуг з професійного вишколу, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Окрім того, прибулим з Донбасу та Криму повертатимуться витрати на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування та кошти за проходження медичного або наркологічного огляду (якщо такий потрібний для виконання професійних обов’язків).

Законодавець також розширив перелік осіб, котрі мають право на отримання ваучера для підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних галузей економіки.

Ілюстрація: ipress.ua