ОСТАННІ НОВИНИ

Мобілізовних не звільнятимуть з роботи

|

В Україні забороняється звільняти працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. Про це нагадують в департаменті економічної політики Львівської міській ради, посилаючись на указ Президента України від 18 березня 2015 року «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», поінформували Львівський портал у прес-службі ЛМР.

Відділ праці управління економіки Львівської міськради звертається до містян з проханням повідомляти про випадки звільнення працівника, у зв’язку із призовом на військову службу, за тел.: 297-58-48, 235-47-23.

Довідка

Звільнення працівника, у зв’язку із призовом на військову службу під час мобілізації, та/або невиплата середньої заробітної плати є порушенням законодавства про працю і тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством (кримінальну, адміністративну та дисциплінарну).

Ст.172 Кримінального кодексу України – за звільнення працівника з роботи – штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34000 грн. до 51000 грн.) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, або виправними роботами на термін до двох років.

Ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 01.01.2015р. в сумі від 510 грн. до 1700 грн.).

Фото: УНІАН