ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині кульмінація підготовки мобілізованих вояків. Снарядів не шкодують

|

У 184-ому Навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває підготовка військовослужбовців, призваних на службу в рамках  другого етапу четвертої хвилі мобілізації. На об`єктах навчально-матеріальної бази Центру українські вояки на практиці закріплюють теоретичні знання, здобуті за час підготовки. Про це інформує Меді-група Академії СВ, передає кореспондент Львівського порталу.

«Під час підготовки мобілізованих чоловіків основна увага звертається на їхній вишкіл з тактичної, військово-медичної, технічної, спеціальної, вогневої підготовок, військової топографії тощо, – розповів старший офіцер навчального відділу 184-ого Навчального центру підполковник Віктор Чумакевич. – Навчання побудовано таким чином, що все залежить від напрямку підготовки. Десь більше технічної підготовки, як у ремонтників, десь більше спеціальної підготовки, як у вогнеметників чи військовослужбовців підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту, а комусь, як, наприклад, екіпажам БМП та БМД, потрібно більше вогневої підготовки, оскільки вони мають виконати шість різних вправ з різних типів зброї».


 

Спочатку артилеристи, які у 184-ому Навчальному центрі проходять підготовку, повинні навчитись займати вогневої позиції. Після цього вояки переходять до виконання найпростіших вправ – стрільби із протитанкової гармати МТ-12 “Рапіра”. А вже згодом на артилеристів чекатимуть стрільби із закритих вогневих позицій з інших, більш складних, артилерійських систем.

«Снарядів не шкодуємо, –  каже керівник стрільб капітан Валентин Сокол. –  Здобути необхідні знання, особливо у стрільбі прямою наводкою не проблема. Під час стрільб для того, кому необхідно вдосконалити навички, або, якщо когось треба “підтягнути”, є можливість повторити вправу. Після стрільби ми обговорюємо результати, щоб зрозуміти, де були помилки.

Слова інструктора підтверджує 29-річний мобілізований з міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині рядовий Сергій Канаєв. У рідному місті він працював електромонтером на металургійному комбінаті, а нині чоловік один з кращих у своїй навчальній групі.

 

«Якщо ми чогось не розуміємо, то викладачі пояснюють на простих прикладах, – каже військовослужбовець, – Ми вже вивчили технічні характеристики гармат і тактику ведення бою, а тепер проходимо практичний вишкіл, тож уже вміємо і наводити, і стріляти».

 

Після завершення практичних занять на військовослужбовців очікують контрольні стрільби та складання заліків. Згодом українські захисники будуть розподілені до військових частин Збройних Сил в усіх куточках України.

 

 Фото: Меді-група Академії СВ