ОСТАННІ НОВИНИ

«Укравтодор» хочуть реформувати, а регіональні дороги передати в обласне підпорядкування

|

В Україні планують розпочати реформу дорожнього господарства, в рамках якої кардинально змінять структуру «Укравтодору». Оптимізація Державного агентства автомобільних доріг стосуватиметься передусім обласних і райавтодорів.

Про це вчора на засіданні Кабміну розповів міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, презентуючи програму реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, поінформували Львівський портал у прес-службі Львівської ОДА.

За словами міністра, «Укравтодор» у рамках реформи відповідатиме виключно за дороги державного значення, а інші дороги відійдуть до управління місцевих органів влади. На баланс місцевої влади передадуть не лише дороги територіального та місцевого значення, а й необхідні ресурси, гроші та експлуатаційні потужності для їх обслуговування. При цьому «Укравтодор» залишиться тільки замовником робіт, а підрядників вибиратимуть на відкритих тендерах.

Нагадаємо, що до кінця цього року Львівська ОДА готується повністю оптимізувати структуру ДП «Львівський облавтодор», що дозволить суттєво скоротити кількість філій (з 20 до 11 філій), а також чисельність керівного апарату на місцях.

За словами заступника голови ОДА Ірини Гримак, територіальні дільниці отримають статус юридичних осіб і зможуть самостійно здійснювати господарську діяльність. «Це дасть їм можливість працювати на замовлення, розвиватись і отримувати кошти за свою роботу», – додає вона.