ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці ліквідували канали фінансування бойовиків

|

Міліціонери на Луганщині викрили злочинну діяльність адміністративного директора луганського державного підприємства. Його звинувачують у фінансуванні бандформування «ЛНР». Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Антитерористичної операції, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Встановлено, що за підтримки банди «Дон» чоловік викрав печатку та чекову книжку підприємства і отримав у банку 150 тисяч гривень нібито на «матеріальну допомогу та медикаменти». Однак, насправді близько 100 тисяч гривень було витрачено на придбання зброї і боєприпасів для незаконних збройних формувань, решту суми комерсант привласнив.

Також оперативники СБУ спільно з прокуратурою Харківської області ліквідували потужний канал фінансування бандформувань «ДНР» та «ЛНР», організований лідером злочинної групи «Оплот» Євгеном Жиліним, який зараз переховується в Росії. Затримано спільників Жиліна, які намагалися перевезти гроші для бойовиків через державний кордон. Встановлено, що готівка для окупантів Донбасу перераховувалася або перевозилася до установ та осіб на території РФ, потім акумулювалася у Ростовській області, а звідти переправлялася на окуповану територію.

  Фото: РНБОУ