ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська митниця почала захищати права інтелектуальної власності

|

Станом на 25 березня у митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності (Митний реєстр) зареєстровано 2520 найменувань об’єктів права інтелектуальної власності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФСУ у Львівській області.

З метою забезпечення вимог чинного законодавства в частині захисту прав інтелектуальної власності, а також виявлення порушень та недоліків під час митного оформлення товарів, які містять об`єкти права інтелектуальної власності, Львівською митницею ДФС проводиться постійний моніторинг електронних копій митних декларацій.

З початку 2015 року Львівською митницею ДФС у чотирьох випадках здійснено призупинення митного оформлення товарів, що містять об’єкти прав інтелектуальної власності, стосовно товарів промислової групи. Митне оформлення товарів у всіх випадках було завершено у встановленому порядку, за письмовою згодою представників правовласника.

Водночас сектором з питань захисту прав інтелектуальної власності та експортного контролю управління організації митного контролю та оформлення Львівської митниці ДФС постійно надається консультаційна, методична допомога особовому складу підрозділів митного оформлення митниці  Відповідно до звернень суб’єктів господарювання та громадян постійно надаються консультації, роз’яснення, стосовно вимог чинного законодавства при здійсненні митного оформлення товарів, які містять об`єкти права інтелектуальної власності.    

 Ілюстрація Львівський портал