ОСТАННІ НОВИНИ

Тимчук назвав найгарячіший напрямок в зоні АТО

|

Російсько-терористичні війська на Донбасі протягом доби в порушення Мінських домовленостей більше 20 разів обстріляли позиції українських військ, зафіксована спроба атаки на позиції українських військ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Найбільш інтенсивно противник вів обстріли на Приморському напрямку. Із застосуванням 120-мм мінометів і станкових гранатометів бойовики і російські найманці обстріляли позиції українських військ в районі населених пунктів Широкине, Старомар`ївка, Новоселівка, Миколаївка.

Також були обстріляні позиції українських військ на Донецькому напрямку в районі населених пунктів Піски, Гранітне та Авдіївка (головним чином застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, по Авдіївці противник застосував бронетехніку – з заздалегідь підготовлених позицій вели вогонь 2 танки, також на цій ділянці були застосовані станкові гранатомети СПГ-9).

У районі населеного пункту Майорський (Артемівський напрямок) група противника чисельністю до 2-х взводів за підтримки 3-х одиниць бронетехніки атакувала передові позиції українських військ. В результаті бою українські підрозділи прицільним вогнем з підготовлених позицій, а також тактичним маневром спочатку зупинили просування підрозділів противника, а потім змусили відійти його на вихідний рубіж.

У районі населеного пункту Сокільники (Луганський напрямок) бойовики силами до 2-х взводів двічі намагалися під прикриттям інтенсивного стрілецької вогню зблизитися з позиціями українських військ – обидва рази безуспішно, в результаті вимушено відійшовши на вихідний рубіж.

Фото:visnyk.lutsk.ua