ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дітей-аутистів навчають за експериментальною програмою

|

На базі школи-інтернату «Довіра» триває експериментальний навчальний курс для дітей-аутистів. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті освіти та науки Львівської облдержадміністрації.

За ініціативою департаменту, колективу школи-інтернату «Довіра» та батьків дітей-аутистів у 2008 році розпочато науково-педагогічний експеримент зі створення реабілітації й інтеграції дітей із загальними розладами розвитку.

«Кілька років тому діти з аутизмом були позбавлені права отримувати освітні послуги. В Україні не існувало жодного закладу, де б навчалися діти з аутизмом. На сьогодні, у школі навчається 81 дитина за експериментальною освітньою програмою», – розповіла головний спеціаліст департаменту Леся Солтис.

Впродовж усього часу педагоги, що спостерігали та аналізували потреби таких дітей,   зробили висновок щодо необхідності впровадження новітніх технології роботи з дітьми-аутистами.

«Педагоги довели, що за умови адекватних корекційно-педагогічних заходів, такі діти демонструють істотну позитивну динаміку у розвитку», – зазначила Леся Солтис.

Враховуючи успішні результати освітнього експерименту Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України затвердило новий термін проведення експерименту – до 2022 року.

Додамо, що на сьогоднішній день за даними обласного дитячого психоневрологічного диспансеру у Львівській області понад 300 дітей з діагнозом аутизм та близько 150 дітей  входять до групи ризику  на його встановлення. Загалом по Україні кількість дітей з аутизмом становить приблизно 30 випадків на 1 тис. населення з постійної динамікою до зростання.

Ілюстрація golosukraine.com