ОСТАННІ НОВИНИ

Води не буде. У «Львівобленерго» через борги знеструмили водоканал

|

ПАТ «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Відтак, без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вул.Зелена, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.  

Знеструмлено також насосну станцію «Броньова», внаслідок чого припинено водопостачання мешканцям мікрорайону вулиць Стрийська, 47-77, Скорини, Гашека, Максимовича.

«Станом на 1 березня ми заборгували близько 8 мільйонів гривень. На жаль, ми не можемо у повному обсязі розрахуватися з енергетиками через невчасну оплату споживачів та періодичне зростання тарифів на енергоносії.

Така ситуація складається не вперше та має свої об’єктивні причини. Насамперед на 27% зросла вартість електроенергії. Натомість тарифи на воду є незмінними. Відтак, доводиться боргувати енергетикам, адже ми не можемо припинити виробничий процес», – повідомляють у ЛМКП «Львівводоканал».

На підприємстві зазначають, що зверталися у Нацкомісію з проханням забезпечити корегування тарифів на воду одразу після зміни тарифів на електроенергію. Однак, наразі питання ще не вирішене.

Водночас у  ЛМКП «Львівводоканал» назвали найбільших боржників за воду. Це міста Винники – 1,2 млн грн, Городок – 2,2 млн грн, бюджетні установи, що фінансуються з бюджетів різних рівнів – 997 тис. грн.