ОСТАННІ НОВИНИ

Ворожі війська посилюються «Партизанами» та іншою важкою технікою

|

Російсько-терористичні війська продовжують посилювати свої угруповання відразу на декількох напрямках. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, відзначається подальше посилення тактичної групи російсько-терористичних військ на північний схід від Луганська (район н.п. Станіца Луганська). Спостерігається перекидання живої сили – до 220 чол., а також мінометної батареї (шість 120-мм мінометів) і дві вантажні платформи із зенітними установками ЗУ-23-2.

У районі Чорнухине і південніше Стаханова терористами триває обладнання вогневих позицій для артилерії, хоча основна частина артилерійських озброєнь нібито «відведена», а в реальності розподілена по цехах і ангару прилеглих заводів і майстерень в Алчевську, Перевальську, Красному Лучі. Безпосередньо на позиціях розосереджено і замасковано близько 30% від тієї кількості артилерії, яке оперувало в даному районі під час боїв за Дебальцеве в лютому цього року.

Д.Тимчук також повідомив, що також спостерігається подальше зосередження другої БТГ російсько-терористичних військ на Докучаєвському ділянці. При цьому шість одиниць ББМ і п’ять танків було перекинуто в даний район в перебігу останніх двох діб.

У «Горлівському гарнізоні» (включаючи ділянку Ясинувата – Єнакієве), обидві дислокуються в даному районі тактичні групи російсько-терористичних військ, зосереджені навпроти Авдіївського та Дзержинського ділянок оборони українських військ, отримали вказівку розосередити бойову техніку, укрити її і замаскувати. З цією метою терористи активно використовують квартали приватної забудови.

Окрім того, спостерігається поява на озброєнні бойовиків, що діють відразу на декількох ділянках Луганського напрямки, установок 9П132 «Град-П» («Партизан»). Дана установка, розроблена в свій час для поставок СРСР до В`єтнаму, являє собою одну направляючу 122-мм калібру для стрільби одиночним боєприпасом від РСЗО БМ-21 «Град». Установка швидко збирається і розбирається, може монтуватися на легкому транспортному засобі, оснащується оптичним прицілом. Даною установкою оснащуються мобільні вогневі групи російсько-терористичних військ, що діють безпосередньо на передньому краї. Раніше бойовикам на Донецькому напрямку з РФ надійшли 150 одиниць 107-мм безвідкатних знарядь Б-11.

Ілюстрація: ВКонтакте