ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні кінотеатр «Сокіл» починає нове життя

|

Сьогодні, 20 березня, після багаторічної перерви знову запрацює організований та оновлений кінотеатр «Сокіл». Щоправда тепер він називатиметься Львівський Кіноцентр. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 «Львівський Кіноцентр буде багатофункціональною установою. Назріла потреба в інакшому кінотеатрі, починаючи від репертуару і закінчуючи дизайном та меню в кав’ярні. Це щось таке, що буде різко відрізнятись від комерційних кінотеатрів і те, що буде заповнювати нішеву потребу у перегляді «іншого» кіно», – розповіла начальниця управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.

За її словами, більшість показів у Кіноцентрі відбуватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. Також відбуватимуться покази кіно, знятого на плівку, з архівів Львівської обласної контори кінопрокату.

У кіноцентрі є кінозал з плівковим та цифровим проекторами, зручна зона відпочинку та кафе.

«Кіноцентр поєднуватиме функції освітнього центру (воркшопи, майстер-класи, школа кіно) та кінотеатру з незалежним, авторським, “іншим” кіно. Діяльність кіноцентру орієнтована на глядачів, котрі люблять і цінують якісне кіно на великому екрані – незалежно від їхнього віку, рівня доходів та соціального статусу», – пояснив директор Львівського кіноцентру Андрій Породко,

Відкриття Кіноцентру, розташованого по вулиці Володимира Великого, 14а, відбудеться о 19 годині.