ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація в зоні АТО загострюється (мапа)

|

Ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення. Напруження та збройні провокації з боку бойовиків зберігаються по всій лінії розмежування. Зокрема, вчора наші позиції 4 рази були обстріляні з танків, а поблизу с. Сокільники, що біля Бахмутської траси, українські військовослужбовці вперше за місяць потрапили під вогонь РСЗВ «Град».  Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Уже сьогодні, після півночі, противник 5 разів порушив режим припинення вогню на ділянках по всій лінії розмежування. Через тимчасово неконтрольовані Україною ділянки кордону триває постачання з Росії великої кількості озброєння та військової техніки для бойовиків.

 

Вчора відбулося зіткнення українських військ з бойовиками біля Станиці Луганської – наші позиції були обстріляні з зенітної установки і мінометів. За інформацією керівника Луганщини Геннадія Москаля, внаслідок бойових дій міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській повністю зруйновано – пішохідний і автомобільний рух неможливий.

Противник веде активну повітряну розвідку: за минулу добу зафіксовано польоти 5 БПЛА поблизу Маріуполя.